Palaneen käryä

Juuri kun pääsin sanomasta, että ihmiset häviävät syksyksi koteihinsa tänne kerääntyi paikalliseen Triathloniin ihan tungos yleisöä! Tapahtuma kesti koko aamusta iltaan ja oli taas kiva istuskella satamassa ja kuunnella live musiikkia ja käydä syömässä oikein kivasti 🙂 Opin yksi päivä myös, että kun meren vieressä sataa, niin sitten sataa ihan kunnolla (ja vaakatasossa)! Heitin päälle sadetakin, sadehousut ja otin vielä kaksi (!) sateenvarjoa mukaan ja silti se sade tunki jostain paikasta vaatteiden sisään. Kävinkin hamstraamassa kumpparit kaupasta kun harkkaan on kuitenkin muutama kilometri matkaa. Samana päivänä myös nukuin pommiin, pyörästä puhkesi kumi ja kaupan kassalla maksaessa tajusin etten ottanut rahapussia mukaan… Mutta ei pahaa, ellei jotain hyvääkin!

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

 

Kaikessa lyhykäisyydessään kolmas harjoitteluviikko on lähtenyt etenemään todella mukavasti.

Vestfoldin ammattikorkealla oli tervetulotilaisuus lähinnä ulkomaalaisille opiskelijoille, mutta paikalla oli norjalaisiakin opiskelijoita iso kasa. Tarjolla oli grillausta, juotavaa, yhdessäoloa ja illan freshman-bileet. Kun kaikki eivät olleet ollut mäkkärissä töissä tiedossa oli vähän hiillestyneitä hampurilaisia ja savuava grilli, kun jono ulottui sadan metrin päähän ja kaikilla oli kiire saada ruokaa. Opiskelijoita oli siis paljon! Tällä viikolla koululla järjestetään myös festarit johon on ihan sisäänpääsymaksu ja live-esiintyjiä. Opiskelijoille (varsinkin ulkomaalaisille) järjestetään muutenkin paljon ohjelmaa, tiedossa on syksylle ainakin reissu Bergeniin, reissu huvipuistoon, paintballia, mökkireissua Norefjelliin, pizza-iltoja, keilausta ja laser tagia, joululeivontaa ja leffailtoja. Ihan kivasti huomioitu uudet opiskelijat muista kulttuureista, ainakin minun mielestä! Vinkkejä siitä myös meidän koululle!

Palaneen käryä aistin myös tänään kun pääsin mukaan ensimmäiseen leikkaukseen, jossa tehtiin rektaaliamputaatio sekä hysterektomia. Gastrokirurgisella osastolla, jossa olen harjoittelussa, on paljon leikkauspotilaita joille on tehty mm. rektaaliamputaatio ja avanne. Leikkaus on ihan mahtava lisä harjoitteluun ja samalla pääsee kurkkaamaan mahdollista suuntautumisvaihtoehtoa eli anestesiahoitajien ja leikkaussalihoitajien työnkuvaa. Koko henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja opiskelija huomioitiin tosi hyvin, kirurgit selostivat englanniksi jotta ymmärsin koko toimenpiteen kulun. Erityisen mukavana puolena olen kokenut sen, että opiskelijaa kätellään ja tervehditään aina reippaasti. Olen tuntenut itseni tervetulleeksi koko henkilökunnan puolesta.
Leikkaus venähti yhdeksän tuntiseksi ja kun yritin hamuta kaiken tiedon pääkoppaani, olenkin taas ihan naatti koko päivästä!

Huomenna käyn taas ammattikorkealla kertomassa omia kokemuksia Suomesta ja harjoittelusta norjalaisille opiskelijoille. Samalla käyn kurkkaamassa vähän matkan päässä Hortenissa pikkuristeilyä, joka vie Mossin rannikkokylään. Vähän matkan päästä Sandefjordista pääsisi laivalla myös Ruotsin Strömstadiin. Sinne kannattaa lähteä varsinkin sunnuntaina, jota Norjalaiset kutsuvat ”harry shoppingina”. Norjassa nimittäin KAIKKI on kiinni sunnuntaisin ja laivalta saa tavarat tax freenä ja alkoholit viron malliin, joten mitä mahtavin ajankohta shoppailla!

Muutamia muita havaintoja myös Norjasta:

*Kahvi on oikeasti niin pahaa, kuin huhutaan
*Makkaraa myydään ihan joka paikassa
*Tuntuu, etteivät ihmiset syö mitään muuta, kuin leipää (tai makkaraa)
*Joka toisella vastaantulijalla on nuuska huulessa
*Kaikki hymyilevät, kun heitä katsoo silmiin
*Kaikki myös tervehtivät, jos heitä katsoo silmiin
*Viikinkinimiä on paljon, en usein erota, onko kyseessä mies vai nainen: Rangvald, Guro, Olaug…

Uutta tutkien ja sateeseen varautuen… :)!

-Hanna

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s